Niko Niinimaki

Keskustelun alkeet: Osa 1

Osa 1: Miksi vihaamme "Appeal to Guilt" Argumentaatiota?

 

Koska se on sitä parasta olkinukke argumentaatiota. Ihan niinkuin olisi olemassa vain tietty määrä välittämistä johon ihminen on kykenevä, ja se pitäisi käyttää  juuri siihen oikeaan asiaan. Ja ne kärsivät ihmiset muuten ovat ihmisiä myös. Eivät työkaluja tai kortteja jotka voit laittaa pöytään joka kerta kun keskustellaan jostain, tunteaksesi itsesi paremmaksi ihmiseksi kuin muut.


Me emme elä maailmassa jossa ihmiskunta kokonaisuutena keskittyy yhteen pahimpaan ongelmaan planeetalla. Ihmiset välittävät monesta asiasta. Ihmiset välittävät useammasta kuin yhdestä asiasta ja panostavat niihin  asioihin joita kohtaan tuntevat voimakkaasti.
väännetään samantien rautalangasta niin ei tarvitse palata koko aiheeseen:

1. Ihmiset ovat kykeneviä olemaan huolestuneita useammasta kuin yhdestä asiasta kerrallaan. Pienistä ja suurista asioista ja puhuvat niiden puolesta.

2. Sinulla ei ole mitään tietoa siitä, mitä minä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä köyhien alueiden hyväksi hyväntekeväisyyden kautta. Eikä sillä ole mitään väliä, sillä sinulla ei ole mitään oikeutta päättää siitä, mistä minä saan tai en saa olla huolestunut.

3. Sinä voit henkilökohtaisesti ajatella, että asia X on tärkeämpi kun  asia Y. Mutta sinun täytyy ymmärtää, että asialla X voi olla suora vaikutus minuun. On olemassa raja, siinä, mitä minä voin henkilökohtaisesti tehdä jättiläismäiselle ongelmalle kaukana minusta. Voin lahjoittaa rahaa ja nostaa tietoisuutta,, mutta siinäpä se. Pienempi ongelma joka vaikuttaa minuun suoraan, antaa minulle paremmat mahdollisuudet vaikuttaa siihen suoraan. Minä en henkilökohtaisesti voi pelastaa kaikkia maailman köyhiä. Mutta voin suoraan vaikuttaa esim siihen, miten yhtiö jonka maksava asiakas olen, kohtelee minua.

4. KAIKKI tekevät tätä. Jokaisella on omat huolestumisen aiheensa Se, että yrität sanoa, että ei pitäisi valittaa tästä 'koska miljoona lasta kuolee nälkään afrikassa joka viikko' On yksinkertaisesti tekopyhää..

5. Ja lopuksi. Jos olet niin huolestunut niistä afrikan köyhistä, niin mitä hittoa oikein teet internetissä väittämässä ihmisille, että heidän motiivinsa ja tärkeysjärjestyksensä ovat väärät?Eikös sinun pitäisi olla tekemässä jotain niiden slummien hyväksi? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat